Moet ik naar de dokter?

Als elke seconde telt, belt u dan onmiddellijk 112

Mindd widget zelftriage

Huisartsenpost

Stel uw vraag via de chat

Het is erg druk bij de Huisartsenpost. Daarom bieden we nu ook de mogelijkheid om uw vraag via de chat te stellen. Download hiervoor de Medicoo-app. U wordt dan via chat geholpen door een verpleegkundige die werkt onder supervisie van een huisarts. 

 

Gebruik de app niet als er sprake is van grote medische spoed. Bel dan 112 of de Huisartsenpost en kies in het menu de optie 'spoed'.
 

Download de Medicoo-app in de App Store of Google play store.
Zorg dat u uw ID (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) en uw burgerservicenummer bij de hand heeft als u de app installeert.

 

Meer informatie vindt u op deze website


Tijdelijk ander adres

Vanaf maandag 20 september 2021 tot begin december 2021 vindt u ons in gezondheidscentrum De Leyens:

Hekbootkade 54
2725 AR Zoetermeer

Wanneer bellen?

Bij een levensbedreigende situatie, belt u meteen 112. Het nummer van de Huisartsenpost Zoetermeer is:

(079) 343 16 00

Is er geen sprake van een levensbedreigende situatie, maar is er wel spoed? Overdag belt u dan uw eigen huisarts. 's Avonds, ’s nachts of in het weekend belt u bij niet levensbedreigende spoed naar de huisartsenpost. Bijvoorbeeld voor een verdraaide knie of een plotseling ziek kind. Als het nodig is, sturen we meteen een ambulance of huisarts naar u toe. In andere gevallen vragen we u om even langs te komen. Vaak kunnen we telefonisch een goed advies geven. 

Bent u ingeschreven als patiënt bij een huisarts in Zoetermeer of Benthuizen? Dan kunt u 's avonds, 's nachts en in het weekend voor spoedzorg naar de Huisartsenpost Zoetermeer. Wij werken alleen op afspraak, dus bel altijd voordat u naar de Huisartsenpost komt. Zo voorkomt u dat u lang moet wachten. 

Telefoongesprek met triagist

Als u belt, krijgt u een goed opgeleide triagist aan de lijn die zorgt dat u zo snel mogelijk de juiste hulp krijgt. Bij voorkeur belt de patiënt zelf. In een kort gesprek vraagt de triagist u de informatie die nodig is om de juiste hulp te bieden. De triagist vraagt u daarnaast ook naar de volgende patiëntgegevens:

 • naam en adres,

 • geboortedatum,

 • naam van de huisarts,

 • burgerservicenummer, 

 • het nummer van de ziektekostenverzekering en

 • medicijngebruik. 

Zorgt u dus dat u die informatie bij de hand heeft als u belt. Belt u voor iemand anders, zorg dan dat u alle informatie over de patiënt bij de hand heeft.

U krijgt op basis van het gesprek met de triagist de hulp die voor u nodig is. Dat kan zijn: 

 • Een telefonisch medisch advies

 • Een afspraak op de huisartsenpost 

 • Een bezoek van de huisarts aan huis (als het voor u niet verantwoord is om naar de huisartsenpost te komen)

 • Een ambulance

 • Doorverwijzing naar spoedeisende hulp

Als u contact hebt gehad met de huisartsenpost, geven wij dit door aan uw eigen huisarts. Zo weet deze wat er aan de hand is en wat wij voor u hebben gedaan.

Hoe komt u bij de huisartsenpost?

U vindt de Huisartsenpost Zoetermeer in Gezondheidscentrum De Leyens, op de eerste etage. Het adres is:

Hekbootkade 54
2725 AR Zoetermeer

In de directe omgeving van het gezondheidscentrum is beperkt parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer 

De Huisartsenpost Zoetermeer is ook bereikbaar met de tram:

Randstad Rail, halte de Leyens (tram stopt bij winkelcentrum De Leyens, op ongeveer vijf minuten lopen)

Wij horen graag uw mening

Bij de Huisartsenpost Zoetermeer staat u als patiënt centraal. Daarom werken wij volgens de normen van de NPA en zijn wij gecertificeerd. Het behouden van kwaliteit stopt niet bij het behalen van een certificaat, wij willen ons blijven ontwikkelen.

We vinden het daarom belangrijk om uw mening te horen. Uw mening geeft ons informatie waarvan we kunnen leren. En dat is wat een goede huisartsenpost wil: leren hoe zij hun werk verder kunnen verbeteren. Wilt u ons helpen en meedoen met onze patiëntenenquête? Dit is anoniem.

 • Deel uw ervaring met ons over het bezoek dat u heeft gebracht aan de huisartsenpost, of over het bezoek van de dokter van de huisartsenpost bij u thuis, door op deze link te klikken.
 • Deel uw ervaring met ons over een telefoongesprek dat u met een medewerker van de huisartsenpost heeft gevoerd door op deze link te klikken.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

logos

Dienstapotheek

Tijdelijk ander adres

Vanaf maandag 20 september 2021 tot begin december 2021 vindt u ons in gezondheidscentrum De Leyens:

Hekbootkade 54
2725 AR Zoetermeer

Telefoonnummers

(Avond/nacht/weekend/feestdagen)

(079) 331 91 92

Overdag op werkdagen belt u met uw eigen apotheek.

De Dienstapotheek zit naast de Huisartsenpost in het Centrum Acute Zorg, aan de achterkant van het LangeLand Ziekenhuis

Dienstapotheek open van 8.00 tot 24.00 uur voor spoed

De dienstdoende huisarts op de Huisartsenpost bepaalt of u met spoed medicijnen nodig heeft. Als u medicijnen voorgeschreven krijgt, kunt u die tot 24.00 uur ’s nachts direct ophalen bij de Dienstapotheek die ook in het Centrum Acute Zorg is gevestigd. Tussen 24.00 en 8.00 uur is de Dienstapotheek gesloten.

's Nachts met spoed medicatie nodig

's Nachts tussen 24.00 - 8.00 uur is de Dienstapotheek gesloten voor bezoekers. Er is wel een medewerker van de Dienstapotheek oproepbaar. Voor spoedeisende geneesmiddelen, die niet kunnen wachten tot de volgende dag, kan telefonisch contact worden opgenomen met de Huisartsenpost (079 343 16 00) Ook in dit geval bepaalt de dienstdoende huisarts of u de medicijnen met spoed nodig heeft

Als de huisarts op de huisartsenpost vindt dat u tussen 24.00 en 8.00 uur met spoed medicijnen nodig heeft, wordt de dienstdoende medewerker van de Dienstapotheek opgeroepen. Deze medewerker zal de medicijnen verstrekken, dit duurt ongeveer 45 minuten. U kunt hierop wachten op de Huisartsenpost of u kunt de medicijnen thuis laten bezorgen. Bezorgen kost ongeveer een uur extra tijd.

Als de huisarts vindt dat u medicatie nodig heeft, maar dat dit kan wachten tot de volgende dag, dan kunt u deze medicatie op werkdagen in uw eigen apotheek ophalen. In het weekend en op feestdagen is de Dienstapotheek vanaf 8.00 uur geopend om uw medicatie op te halen.

Spoedvragen over medicijngebruik

U maakt uitsluitend gebruik van de Dienstapotheek wanneer u dringend medicijnen nodig heeft, die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. U kunt ook bellen bij spoedvragen over uw medicijngebruik. Houd dan de volgende gegevens bij de hand van uzelf of degene voor wie u belt:

 • naam;
 • geboortedatum;
 • naam zorgverzekeraar;
 • inschrijfnummer (=burgerservicenummer/sofinummer).

Echt alleen voor spoed

De Dienstapotheek is er niet om buiten kantooruren uw herhaalmedicatie op te halen, hiervoor kunt u op werkdagen terecht bij uw eigen apotheek. 

Hoe komt u bij de Dienstapotheek?

U vindt de Dienstapotheek in Gezondheidscentrum De Leyens. Het adres is:

Hekbootkade 54
2725 AR Zoetermeer

Op de begane grond is een uitgifteloket voor medicijnen.

In de directe omgeving van het gezondheidscentrum is beperkt parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer 

De Dienstapotheek Zoetermeer is ook bereikbaar met de tram:

Randstad Rail, halte de Leyens (tram stopt bij winkelcentrum De Leyens, op ongeveer vijf minuten lopen)